Kontrakt

Mursejlene.dk sætter fokus på mursejlerne ved at fortælle om mursejlerne og deres stadig mere og mere forringende levevilkår i byerne. Mursejlerne, der om nogen fugl er byernes fugl, som vil være svær at undvære. Mursejlerne udgør en vigtig del af byernes biodiversitet og er om nogen en indikator for en god biodiversitet, men den er desværre i markant tilbagegang.

Du kan hjælpe

Det er trist, men det positive er, at du kan hjælpe til med at stoppe tilbagegangen ved at sætte fokus på mursejlerne:

  • Du kan være med til at finde og dokumentere mursejlernes eksisterende redepladser. Det kan ske, hvis du ser en flok mursejlere flyve lavt mellem tagene udstødende deres karakteristiske skrig. Det er et tegn på, at de yngler tæt på. Skriv ned, hvor de præcist yngler. Det er forudsætningen for at kunne hjælpe dem.
  • Du kan være med til at opsætte redekasser specielt til dem. Mange mursejlerne er boligløse og det er den vigtigste årsag til dens tilbagegang.
  • Du kan være med til at holde øje med ombygninger/renoveringer, hvor mursejlerne bliver udelukket. Det er ikke lovligt, da rederne er fredet.  Desværre er de fleste bygherrer helt uvidende om ynglende mursejlere.

Kontakt

Du er naturligvis også velkommen til at kommentere hjemmesiden eller komme med forslag til forbedringer eller fortælle om dine oplevelser med mursejlerne eller blot vil i kontakt med mig og ikke andet.

Hvis ovenstående regler overtrædes slettes indlægget uden varsel, Ved grove overtrædelser blokeres brugeren.

Mursejlerne på dagsordenen

Så er ordet givet frit. Velkommen med dine indlæg!