2 replies
 1. Jim
  Jim says:

  Hej Jesper

  Sidder her i Spanien hvor vi har en stor koloni af mursejlere i klipperne under huset, og vi vækkes hver morgen af deres skrig når de suser rundt i luften. Kun hyggeligt- men hvorfor skriger de? Har ikke kunnet finde noget godt bud

  Svar
  • adminMS1
   adminMS1 says:

   Hej Jim.
   Lyder hyggeligt med mursejlere omkring dig. Hvorfor mursejlerne skriger samtidig med de flyver lavt mellem tagene er der ingen der rigtig ved, men der er nogle bud. Nogle mener, at det holder sammen på mursejlerne i kolonien og ungfuglene op til 3-4 år, som jo ikke yngler endnu. Nogle mener, at det er en kommunikation mellem mursejlerne i luften og så hunnerne, der ruger på æg eller ligger og varmer de unge unger (og som svarer med et skrig også). Observatører har fundet ud af, at nogle fra den skrigende flok på et tidspunkt pludselig forlader flokken for at flyve direkte ind til deres redested. Jeg håber, at det har været med til at afklare dit spørgsmål og afmystificere denne adfærd lidt.

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *